5 musthaves voor iedere thuisbakker

Om kunnen bakken heb je, behalve het deeg of een beslag, simpelweg een bakvorm, bakplaat en een oven nodig, de rest is handige bijzaak.

Maar wat is dan handige bijzaak? Met deze materialen lijst kan je gelijk aan het beslag uuhhhmm de slag bedoel ik uiteraard…

De ultieme musthave is een goede keukenmachine

Ikzelf heb de Kitchenaid Artisan met een 4.8 liter mengkom. Maar door de jaren heen zijn er ook andere staande mixers op de markt gekomen die beter zijn, goedkoper of andere kwaliteiten hebben. Doe je speurwerk goed voor dat je er eentje gaat kopen.

Een goede keukenweegschaal

Bakken is precisiewerk waarbij het succes van je baksels aan dat ene grammetje meer of minder kan liggen. Een gram meer gist kan een heel ander eindresultaat uit de oven tevoorschijn halen. Daarom is een goede keukenweegschaal een echte musthave. Gebruik bij voorkeur een digitale keukenweegschaal.

Een taartrooster/afkoelrooster

In een bakrecept staat altijd dat je baksel op een rooster moet afkoelen dat is niet voor niets. Door je baksel op een taart of afkoelrooster te laten afkoelen kan de lucht rondom je baksel circuleren. Waardoor je baksel in het geheel en sneller afkoelt. Mocht je je koekjes op een houtenplank neerleggen kan de koude lucht niet onder het koekje komen waardoor het koekje aan de onderkant zacht kan worden. En we willen natuurlijk wel een lekker knapperig koekje bij de koffie toch?

Spatels

Deze goedkope aankopen is onmisbaar in de keuken. Ik zou bijna liegen als ze bij mij door het hele huis liggen. Ze zijn voor alles onmisbaar; beslag uit je kom halen, crème in je spuitzak doen of even snel iets mixen. Koop er een aantal!

Een goede kookwekker

Net zoals met de keukenweegschaal is de baktijd van een baksel ook een precisiewerk. Investeer daarom in een goede digitale kookwekker.

Meer weten over één goede basismaterialen lijst?

Download dan mijn gratis e-book hier!