Taarten bakken voor beginners

Een taart bakken makkelijk? Anke wat zeg jij nu? Yes, ik geloof erin dat een beginner ook al gelijk een taart kan bakken. Gebruik deze tips en begin, geniet en maak plezier want… bakken hoort namelijk leuk en ontspannen te zijn!

  • Neem je tijd! Een nieuwe hobby leren, beter worden of je passie uitbreiden kost tijd. Ik ben ook bij nul begonnen en gekomen tot waar ik nu ben door veel te oefenen, leren en video’s kijken, maar ook door mijn tijd te nemen en geduld te hebben.
  • Wees niet bang om fouten te maken. Niet te moeilijk doen en wanneer het niet perfect gaat probeer je het de volgende keer weer opnieuw. Bakken hoort namelijk ontspannen plezier te zijn en juist vanuit die ontspanning ontstaan de lekkerste baksels.
  • Begin bij een recept dat voor jou goed voelt. Bouw vertrouwen op in je bakkunsten, je oven, je materialen en de ingrediënten. Vanuit daar zul je steeds moeilijkere recepten durven en kunnen bakken.
  • Laat je baksels echt helemaal afkoelen. Je krijgt er namelijk spijt van als je toch al gaat beginnen terwijl je cake bijvoorbeeld nog lauwwarm is. Je kan het proces eventueel wel versnellen door de basiscake even in de koelkast te leggen. Taart maken kost tijd, maar je hebt die tijd ook echt nodig!

Anke’s cakes meer dan alleen cakes. Kiezen maar!

Zelf bakken? Dat kan! Ontdek onze The Real Thing-recepten en workshops en laat je inspireren door Anke’s passie.